Onze Missie

Met het geven van zwemtraining aan volwassenen willen we een leemte invullen in het Antwerpse zwemmen.  Alhoewel Antwerpen een veelvoud aan zweminrichtingen aanbiedt, is een accurate kennis van zwemtechnieken slechts zelden aanwezig.  Wij bieden deze wél aan via gediplomeerde lesgevers die reeds lange tijd binnen de zwemsport actief zijn.

“Door het water glijden als een dolfijn, dat leek me wel wat. Tot enkele jaren geleden was ik eerder een beginnend zeehondje dat gewoon maar wat probeerde om vooruit te komen. Toen kwam ik bij Nautica terecht, onder de goede zorgen van Edwin en Joris. De eerste lessen had ik het gevoel te verdrinken, maar al snel deden de lessen hun werk. Zwemmen doe ik nu met een goeie techniek in de snelste baan in de Wezenberg, en ik moet niet onderdoen voor de anderen daar!”

 Tinne

Al iets meer dan een decennium bewijzen we bij Nautica dat werkelijk iedereen een efficiënte crawl techniek kan aanleren. Onder onze leden hebben we dan ook een heel gevarieerd publiek van allerhande leeftijden en sportieve achtergronden. Door tijdens de maandag training uitsluitend op het aanleren van de juiste techniek te werken trachten we onze leden een rugzak aan kennis mee te geven die ze tijdens hun zwemtrainingen kunnen gebruiken.

Na algemene vraag besloten we om vanaf dit seizoen voor het eerst ook de conditionele kant te gaan aanbieden aan onze leden van de 2 hoogste groepen. Tijdens deze sessie wordt er voornamelijk ingegaan op het vervolledigen als zwemmer. Aspecten zoals explosieve kracht, uithoudingstraining en temporisering worden hier tegen het licht gehouden en aangeleerd bij de deelnemers.

“Crawl leren zwemmen in een leuke atmosfeer op een non competitieve wijze en op je eigen tempo. Het is te mooi om waar te zijn.  En toch heb ik dat gevonden in Antwerpen. Zelfs op latere leeftijd (+50) is het nog mogelijk om je jeugd droom waar te maken !

Je kiest zelf je tempo en wordt begeleid door professionele trainers aan zeer democratische prijzen !”

  Dirk