Onze Coach

Nautica gaat er prat op zwemcoaching van de bovenste plank te leveren aan haar leden. Om dit niveau te kunnen blijven garanderen werken we dan ook uitsluitend samen met gediplomeerde coaches die over de juiste mix van relevante ervaring en creativiteit beschikken.

Joris Buijle

Eva - 0081 - DSC_6618 - © Irmy PhotographyOp 9 jarige leeftijd voor het eerst verschenen op een schoolwedstrijd in het zwembad van Merksem, drie decennia later nog steeds wekelijks in een zwembad te vinden.

Deze waterrat kwam op redelijk jonge leeftijd in de competitieafdeling terecht van MZV-A (Merksemse Zwemvereniging Antwerpen), een afdeling die toen al enkele jaren geleid werd door Edwin Vinken. Na een decennium als wedstrijdzwemmer prijken er een aantal mooie prestaties op het palmares van deze rugslag expert. Joris behaalde talloze provinciale titels, zwom een provinciaal record en stond meermaals in finales en op podia op nationale kampioenschappen en internationale wedstrijden.

Na zijn actieve carrière in het water ging Joris al snel zijn passie voor de zwemsport als coach verder zetten. Hij legde zich toe op scholing en zwemlessen maar kwam al snel terecht in zijn vertrouwde wereld, het competitie zwemmen. Omwille van de jaren gespendeerd onder Edwin’s intensieve begeleiding beschikte Joris reeds over een aardige zwemtechnische bagage toen hij hoofdtrainer werd in Merksem. Na verschillende jaren in deze rol verhuisde hij naar ZS (Zwemclub Schoten) waar hij een paar seizoenen aantrad als hoofdtrainer – technisch expert. Daar eindigde zijn carrière als competitie coach, voorlopig.

Naast het competitieve coachen bouwde Joris ervaring op in meerdere facetten van de zwemsport. Zo coachte hij aan leeftijden van een paar maanden tot 80+, gaf hij techniekopleidingen en technisch advies aan zwemmers en trainers, coachte hij triatleten, leidde hij een FROS zwemschool, …

Ondertussen is Joris de ancien onder de Nautica coaching staff. Sinds 2005 staat Joris als vaste waarde mee aan het water in Nautica waar hij samen met originele oprichter en head coach Edwin Vinken de typische Nautica visie op zwemmen en meer bepaald zwemtechniek aan de man bracht.